Informace ke skautskému roku 2014/2015

Milí rodiče,

od září nás čeká oproti minulým rokům několik změn, proto jsme pro vás připravili tento informační dopis, ve kterém shrnujeme všechno důležité.

Schůzky budou v tomto roce z důvodu změny rozvrhu a pracovní doby přesunuty na pondělí od 16:00 do 17:30. První schůzka nás čeká v pondělí 15.9. 2014 ve skautské klubovně v Říčanech u Marvánku.

Bohužel letos nebudeme děti vyzvedávat z družiny na Masarykově nám., ale nabízíme možnost srazu v 15:45 před školou – 2. stupněm – u kostela. Kdo tam v 15:45 bude, toho odvedeme na skauta.

Je potřeba, aby kluci chodili na schůzky včas a nezdržovali program pozdními příchody. Pokud víte, že váš syn na schůzku nepřijde, omluvte ho prosím alespoň 1 den předem, a to e-mailem na adresu 3oddil@skaut-ricany.cz nebo prostřednictvím sms:

  • Markéta Hubínková – 607716728
  • Lukáš Pavelka - 775950314

Na každou schůzku je potřeba si nosit pomůcky na schůzky, dohlídněte prosím, aby je kluci opravdu nosili, neboť bez nich se nemůžou účastnit všech programů.

Seznam pomůcek:

  • zápisník (A5 s tvrdými deskami)
  • psací potřeby
  • lepidlo v tubě
  • šátek na hry
  • uzlovačku (středně tlustý provaz dlouhý cca 1m)
  • vlčáckou stezku (tu od nás každý dostane)
  • časopis Světýlko (bude chodit poštou)
  • KPZ (neboli krabičku poslední záchrany)

V průběhu roku nás čekají různé výpravy a akce, které budou vždy v předstihu oznámeny (informace posíláme e-mailem, dáváme je na naše internetové stránky a kluci si je vylepují do zápisníků). Na akce je potřeba se omlouvat alespoň 3 dny předem.

Každý člen musí zaplatit registrační poplatek: 800 Kč v případě jedináčků a 600 Kč/osoba v případě sourozenců (nemusejí být ve stejném oddíle). Poplatek je možné platit jak bankovním převodem, tak v hotovosti.

K registraci navíc vybíráme příspěvek na program ve výši 200 Kč na osobu. Z těchto peněz nakupujeme věci na program, ceny, apod. Příspěvek je možné platit pouze v hotovosti.

Oba poplatky je potřeba zaplatit co nejdříve.

Každý z kluků by měl mít oddílové tričko a žlutý šátek s turbánkem (není nutné hned, stačí pořídit v průběhu roku). Trička máme v klubovně (cena je 275 Kč), šátek s turbánkem (dohromady 70 Kč) lze koupit v skautském obchodě JUN (http://www.junshop.cz).

Po domluvě můžeme zboží z JUNu (mají zde kromě skautských věcí i tábornické vybavení) objednat a vyzvednout my - jako oddíl máme slevu.

Na našich stránkách naleznete: oddílová pravidla, seznam pomůcek na schůzku a vybavení KPZ, podrobnosti o placení registrace, kontakt na vedoucí i aktuální informace o akcích a schůzkách.


Za vedení 3. oddílu

Markéta Hubínková a Lukáš Pavelka

Téma: Oznámení